åttastegtillpositivenergi

Vi har allt att vinna på att axla vårt eget ansvar
1. Ta aktiv ansvar för vem du väljer att vara – i varje given stund!

Vi väljer i varje given stund, i alla situationer – VEM vi vill vara! HUR vi reagerar. Och hur vi AGERAR! Få vet vilken enorm kraft vårt sätt att bete oss/hur vi känner har i vårt liv och vad vi genom det drar till oss mer av. Vill du dra till dig positiv, härlig energi, positiva situationer, positiva och glada personer - är det det du själv behöver gödsla med. 

2. Ta kommando över dina tankar och därmed även dina känslor

En bra fråga att ha top of mind dagligen är: Kommer min attityd, min tanke som skapar känslan jag har i magen just nu och mitt fokus leda vidare till ett positivt resultat = Är jag en positiv magnet? Vill jag ha mer av det som jag är på väg att skapa just nu? Om svaret är nej, då vet du att du är på väg ned från din höga positiva energi – som drar till sig det som liknar/ till en låg negativ energi som också drar till sig det som liknar. Hjälp dig själv att göra AKTIVA TANKEVAL som leder dig till en bra känsla = Positiv magnet!

Det är lättare att vara PRO aktiv och skapa det man VILL se i sitt liv när man tar kommando över sig själv och sitt fokus! Tänk dig själv som en magnet. Som du fokuserar - så attraherar du.

3. Registrera positiva saker kring dig så ofta du kan, stora som små!

Jobba med att fylla på guldpåsen så ofta du kan och VÄLJ den framför bajspåsen! Det finns en enorm positiv kraft i att hela tiden medvetandegöra alla positiva känslor vi kan ha om vad som helst!

Läs ett av mina blogginlägg om guldpåsen/bajspåsen för att förstå denna kraftfulla metafor

Gör det till en sport för dig själv att leta efter så många saker som möjligt att lägga i guldpåsen. När du hittar en positiv känsla om något, gör den större och håll fast ditt tanke- och känslofokus på den längre, - så får den en ännu större positiv effekt!

4. jobba aktivt med tacksamhet och uppskattning

Tänk så ofta du kan på alla de saker som du uppskattar i ditt liv. Allt du är tacksam för, allt du tycker om, allt du tycker är vackert, som får dig att skratta, som ger en skön känsla i magen. Allt du är stolt över. Du kan också fokusera generellt på härliga saker som du inte har just nu, kanske inte ens vill ha, - men som du tycker är härliga, vackra, positiva, roliga, sköna etc. Syftet är att skapa så mycket GOD känsla i magen som möjligt som hjälper dig att hålla dig i en hög positiv energi. 

5. Bli en medveten glädjespridare!

När du har fokus på att sprida glädje omkring dig, skapar du inte bara gott för andra – utan plockar ned en massa saker i din guldpåse som även kommer dig till gagn!

Fundera på hur DU kan sprida positivitet till gruppen och kunderna dagligen. Hur kan DU lyfta dina kollegor och kunder, så att de känner sig sedda, uppskattade och motiverade?

Genom att lyfta andra skapar du en bra känsla i din egen mage! Vilket gör att du själv mår bättre, känner dig starkare och gladare, vilket gör att du sprider hög, härlig energi omkring dig! Om ALLA på företaget axlar det ansvaret – blir gruppen mer framgångsrik för att alla tar ansvar för att lyfta varandra individuellt vilket hjälper teamet att bli gladare = må bättre! Om ALLA tar ansvar för att ge varandra detta, - blir ingen utan! (Om du väljer att inte ta ansvar för att sprida god, positiv energi omkring dig, fundera på vart det kommer att leda dig! Till gillat, - eller ogillat läge?) UA-107393897-1

6. Gör dig medveten om vad som gör dig glad

Ta reda på vad som gör dig glad och vad som fyller på dig med energi. Gör en inventering i hur ofta du tillför detta i ditt liv dagligen/vecka/månad/år och ha som mål att göra MINST en sak om dagen som gör dig glad/fyller på dig med härlig positiv energi. Gör en påfyllnadsplan!

Gör dig också medveten om motsatsen, så du kan ta bort onödigt energidränage. Vet du inte vad som dränerar dig eller gör dig låg, är det svårt att göra en aktiv förändring till din fördel, så starta ditt detektivarbete!

7. Le mot främlingar

Att hälsa glatt på grannarna, busschauffören, le mot spärrvakten, hålla upp dörren för någon med ett leende. Le och tacka bilisten som stannat för att släppa fram dig, säga något trevligt i hissen eller bestämma dig när du står i kön på mataffären att säga något snällt till kassörskan/kassören när du kommer fram. Alla dessa saker kanske är utanför din bekvämlighetszon eller ditt vanliga sätt att resonera och agera i vanliga fall, men om du bara visste hur mycket positiv energi du sprider genom dessa små handlingar och hur mycket positivt du plockar ned i din guldpåse när du jobbar medvetet med att implementera det här sättet att tänka och agera i din vardag! Att göra ett aktivt val att gå från att vara neutralt korrekt – till medvetet härlig kan höja kvalitén på ditt liv avsevärt!

8. Gör ett aktivt val varje kväll

Summera det bästa med dagen varje kväll innan du somnar, så du somnar med en positiv känsla i kroppen och positiva tankar i huvudet. Eftersom du pausar dig själv under natten, vaknar du i samma energi. Om du då dessutom gör ett AKTIVT val att det första du gör - tänka på något som gör dig glad och bestämma dig för hur du vill att din dag bli, börjar du dagen i ett medvetet positivt tillstånd.

Har du hittills haft en utmaning med ditt humör på morgonen, ta kommando! Det är ett VAL du gjort, att låta dina känslor regera dig! Det kan du VÄLJA om! Det kan vara så enkelt som att du vaknar med lågt blodsocker. Ha en banan/ett glas juice bredvid sängen som du direkt när du vaknar kan mumsa på medan du joggar igång ditt positiva fokus. Är det svårt att komma på ngt som gör dig glad på morgonen, tänk ut det redan kvällen före. Då jobbar du PRO-aktivt med dina tankar!